De yogadocenten bij De Schreef

Verschillende soorten yoga, dat betekent ook verschillende yogadocenten! Onder begeleiding van deze dames kan je in De Schreef yoga volgen.

Marjolein Impe

In 2016 volgde Marjolein haar opleiding tot Ashtanga Yoga-docente (RYS-200h) aan de Himalaya Yoga Valley in Cork, Ierland. Al van kinds af was ze actief bezig met sport, dans en alles wat met flexibiliteit en stretching te maken had. Ze was geruime tijd actief bij een semi-professioneel dansgezelschap en behaalde in 2007 haar diploma als Bachelor in de Lichamelijke Opvoeding. Door een aantal blessures moest ze echter langzaamaan over op lesgeven – in plaats van zélf dansen – en kwam ze voor het eerst in aanraking met de ‘zachtere’ en meer bewuste vorm van stretchen door middel van yoga.
De voorbije jaren verbleef ze in Duitsland en werkte er als kunstrestaurator in een museum. De stress en de onzekerheden eigen aan een job in de museumwereld dreven haar noodgedwongen terug naar de bewegingssector, of beter gezegd: naar yoga. De opleiding tot yogadocente reikte haar op het juiste moment verschillende technieken aan om haar lichaam en ademhaling opnieuw onder controle te krijgen en haar mentale en fysieke energiepeil in balans te brengen. Dit is waar het voor haar om gaat in yoga, en wat ze ook hoopt te kunnen doorgeven door middel van haar lessen.

Nathalie Verhoeven

Nathalie draaide jarenlang mee in de hectische bedrijfswereld tot een burn-out haar dwong om naar zichzelf te kijken en te luisteren naar wat haar lichaam haar duidelijk wou maken. Ze had altijd al het gevoel niet thuis te horen in een wereld waar alles draait om status en prestatie, maar gaf er nooit voldoende aandacht aan.
Yoga was jaren eerder reeds haar redding en ook nu hielp het haar om naar binnen te durven kijken en eerlijk te zijn met zichzelf. Het gaf haar de moed om de reis naar het onbekende te beginnen… Ze gooide het roer volledig om en werkte haar opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren af om dan een yoga teacher training te volgen in Anusara yoga bij Joachim Meire. In februari 2017 werkte ze eveneens haar opleiding tot kinderyogadocente af. Als gecertifieerd yogadocente is het haar passie om anderen te helpen met het vinden van hun pad, de reis naar binnen te maken en hen te ondersteunen om de beste versie van zichzelf te worden. Haar motto? Hoe meer mensen leven vanuit hun hart, hoe mooier de wereld zal worden.

Wendy Heymans

Yogini, masseuse, levensgenieter pur sang, keramiste in spe, natuurmens en optimiste: dat is Wendy in een notendop!
12 jaar geleden begon ze met yoga en het liet haar niet meer los. Ze is er gewoon verzot op. De manier waarop het zich manifesteert verschilt: zo zijn er periodes waarin ze heel intensief de asana’s beoefent, dan weer een tijdje meer focus op meditatie… Onder een of andere vorm weeft het zich door haar bestaan en is het haar tweede natuur. Yoga betekent voelen, ontspannen, uit je hoofd komen en terug in je lichaam. Niet zozeer hoe de pose eruitziet, maar hoe ze aanvoelt, is belangrijk in haar practice.
Eind 2015 nam ze ontslag als zakelijk leider en ging ze voluit voor haar passie: yoga. Sindsdien werkt ze halftijds als administratieve duizendpoot en volgt ze opleidingen in verschillende stijlen.
Wendy’s motto: yoga is for everybody! Het doet er niet toe hoe de houding eruitziet, hoe ver je kan in een bepaalde pose… Belangrijk is dat jij je goed voelt in jouw uitvoering van de houding.