Yoga: ontspanning voor lichaam en geest.

Kom naar De Schreef en ontdek het weldoende effect van yoga.

Reserveer jouw yogales!

Yoga, iets voor jou?

Tussen deze drie soorten yoga zit gegarandeerd de soort yoga die bij jou past. Probeer het eens uit, reserveer meteen je eerste les bij De Schreef in Aalst! Ook kinderen kunnen yogalessen volgen bij De Schreef!

Vinyasa / Ashtanga yoga

Vinyasa yoga is yoga voor mensen die houden van een pittige, dynamische yoga flow. Je doorloopt onder professionele begeleiding een vaste reeks flow van asana’s (lichaamshoudingen), voornamelijk uit de Ashtanga-series. Het draait daarbij allemaal om kracht, uithoudingsvermogen en balans. Volgens je eigen vermogen werk je geleidelijk aan flexibelere spieren en gewrichten. Hoe langer je deze vorm van yoga beoefent, hoe meer aandacht je kan schenken aan je ademhaling en hoe rustgevender je ‘practice’ wordt.

Yoga in De Schreef

Anusara yoga

Bij Anusara yoga staan de 3 A’s centraal: attitude, alignment en action, ofwel gedrag, uitlijning en actie. Het is een recentere vorm van dynamische yoga, opgericht in 1997 door de Amerikaanse John Friend. In het Sanskriet betekent Anusara ‘gracieuze vloeiende beweging’ en dat is precies waar het om draait. Het doel? Meer harmonie, vreugde en balans bereiken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Beoefen Yoga bij De Schreef

Hatha yoga

Deze vorm van yoga is het meest gekend in de westerse wereld. Er wordt beweerd dat deze vorm de basis is waaruit alle andere yogastromingen zijn ontstaan. Bij hatha yoga komen de zon (ha) en de maan (tha) samen. In deze lessen brengen we tegengestelde energieën samen. Daarnaast beheersen we lichaam en adem.

Yoga in De Schreef Aalst
Leer de yogadocenten kennen!

Yoga voor kinderen!

Reeksen op woensdagnamiddagen van 16.30 tot 17.30 uur (niet tijdens vakanties) 

Yoga biedt een tegenwicht aan de overvolle gedachtewereld en aan al die dingen die moeten. Kinderen staan voortdurend onder druk en yoga kan hen helpen deze indrukken te verwerken. Het is een weg om tot harmonie, inzicht en balans te komen. Om gedachten onder controle te houden en onnodige lichaamsspanningen los te laten. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is kinderyoga niet zomaar “stil zitten”. Door de oefeningen in spelvorm te doen en met thema’s te werken sluit het geheel aan bij de belevingswereld van de kinderen.

Voor kinderen tussen 5 en 10 jaar, lessenreeks van 6 weken.

kinderen yoga De Schreef
Schrijf je kind in

Yoga Aalst: bij De Schreef!

Ben je op zoek naar een activiteit die goed is voor lichaam en geest? Zonder competitie, maar wel met aanmoediging door een lesgever? Dan is yoga bij De Schreef iets voor jou! De voordelen van yoga zijn talrijk: je wordt sterker en leniger, je kan beter met stress omgaan en je verbetert je ademhaling, wat elke dag een positieve invloed heeft. Yoga Aalst, ontdek het bij De Schreef!

Yoga vermindert de fysieke invloed van stress op het lichaam en het zorgt voor ontspanning. Een ander voordeel is dat het beoefenen van yoga zorgt voor een pijnverzachting. Daarnaast is het ook ideaal voor het verbeteren van de ademhaling, de lenigheid, kracht en het verliezen van gewicht. Belangrijk is ook dat je dankzij de meditatieve aspecten van yoga jezelf op een meer bevredigende spirituele manier in het leven plaatst. Voor velen die yoga beoefenen is dit de hoofdreden waarom yoga een essentieel deel van hun leven is geworden.

Goed voor lichaam en geest

Wil je leren je geest, gevoel en lichaam te beheersen? Yoga kan het antwoord zijn waarnaar je zocht! Onze westerse manier van leven biedt ons weinig kans tot lichaamsbeweging. Vaak zitten we uren in dezelfde auto, aan onze bureau op het werk, aan de computer, in de wagen of thuis voor de televisie. De houdingen die in de yoga-lessen in De Schreef aan bod komen, activeren de spieren die we in het dagelijkse leven nauwelijks gebruiken. De spieren, die anders een hele dag onder spanning staan, worden tijdens de yoga gestretcht waardoor ze soepeler komen te staan.

Volg yoga bij De Schreef!

Bij De Schreef kan iedereen yoga beoefenen. Yoga Aalst is er voor man en vrouw, jong en oud, lenig of niet, beginner of ervaren … voor elk lichaam en elke geest is yoga een verrijking! Bekijk op onze website het weekschema en de verschillende soorten yoga die je kan volgen: ashtanga, anusara en yin/yang! Heb je nog vragen? Geen idee welke soort yoga nu precies het beste bij jouw behoeften en noden past? Stuur ons een mailtje of kom langs en we beantwoorden graag je vragen.

Meer info