Contacteer ons

Yoga

Yoga

Ontspanning voor lichaam en geest

Aalst yoga les

Yoga Aalst: bij De Schreef!

Ben je op zoek naar een activiteit die goed is voor lichaam en geest? Zonder competitie, maar wel met aanmoediging door een lesgever? Dan is yoga bij De Schreef iets voor jou! De voordelen van yoga zijn talrijk: je wordt sterker en leniger, je kan beter met stress omgaan en je verbetert je ademhaling, wat elke dag een positieve invloed heeft. Yoga Aalst, ontdek het bij De Schreef!

Yoga vermindert de fysieke invloed van stress op het lichaam en het zorgt voor ontspanning. Een ander voordeel is dat het beoefenen van yoga zorgt voor een pijnverzachting. Daarnaast is het ook ideaal voor het verbeteren van de ademhaling, de lenigheid, kracht en het verliezen van gewicht. Belangrijk is ook dat je dankzij de meditatieve aspecten van yoga jezelf op een meer bevredigende spirituele manier in het leven plaatst. Voor velen die yoga beoefenen is dit de hoofdreden waarom yoga een essentieel deel van hun leven is geworden.

Yoga: de perfecte mix tussen ontspanning, kracht en flexibiliteit.

Kom naar De Schreef en ontdek het weldoende effect van yoga.

Travel light, live light, spread the light, be the light.

Wendy, lesgeefster yoga

Goed voor lichaam en geest

Wil je leren je geest, gevoel en lichaam te beheersen? Yoga kan het antwoord zijn waarnaar je zocht! Onze westerse manier van leven biedt ons weinig kans tot lichaamsbeweging. Vaak zitten we uren in dezelfde auto, aan onze bureau op het werk, aan de computer, in de wagen of thuis voor de televisie. De houdingen die in de yoga-lessen in De Schreef aan bod komen, activeren de spieren die we in het dagelijkse leven nauwelijks gebruiken. De spieren, die anders een hele dag onder spanning staan, worden tijdens de yoga gestretcht waardoor ze soepeler komen te staan.

Volg yoga bij De Schreef

Bij De Schreef kan iedereen yoga beoefenen. Yoga Aalst is er voor man en vrouw, jong en oud, lenig of niet, beginner of ervaren … voor elk lichaam en elke geest is yoga een verrijking! Bekijk op onze website het weekschema en de verschillende soorten yoga die je kan volgen: ashtanga, anusara en yin/yang!

Heb je nog vragen? Geen idee welke soort yoga nu precies het beste bij jouw behoeften en noden past? Stuur ons een mailtje of kom langs en we beantwoorden graag je vragen.

Yoga, iets voor jou?

Tussen deze drie soorten yoga zit gegarandeerd de soort yoga die bij jou past. Probeer het eens uit, reserveer meteen je eerste les bij De Schreef in Aalst!

Anusara Yoga: Plezier, speels, verdieping en inzicht in jezelf

Anusara Yoga is een fysieke yogavorm die zich kenmerkt door de non-stop beweging. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene houding in de andere.

Anusara Yoga is een dynamische vorm van yoga met veel oog voor een correcte uitlijning in de houdingen. In deze lessen hanteren we de Universal Principles of Alignment. Deze yogavorm stroomlijnt het lichaam. In iedere les zorgen we voor balans tussen intensiteit en rust. Je ervaart meer innerlijke rust en balans. In anusara yoga ervaar je de verbindende en transformerende kracht van yoga.

Anusara betekent ‘het volgen van je hart’, het accepteren van de wereld om ons heen en van onszelf zoals we zijn.

Hatha Yoga: Beheersing, statisch, onthaasting en meditatief

De bekendste yogavorm met vooral niet-bewegende asana’s. Beheers je lichaam en evenwicht. Reduceer stress met meditatie.

Deze vorm van yoga is het meest gekend in de westerse wereld. Er wordt beweerd dat deze vorm de basis is waaruit alle andere yogastromingen zijn ontstaan.
Hatha yoga is de zon-maan-yoga. (Ha) Zon en (tha) maan komen samen en staan voor actie en verinnerlijking; ze vertegenwoordigen harmonie tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Beheersen van lichaam en adem staan centraal in deze lessen.

Yin Yoga: Grensverleggend, diep, langzaam ontspannend en helend

Een van de rustigste yogastijlen. Deze yoga pakt de dieper gelegen spieren aan en maakt heel wat los. Perfect bij zittende beroepen.

Yin yoga is een trage en meer meditatieve vorm van yoga. De essentie is overgave. Iedere asana houden we 2 tot 5 minuten aan (geen paniek: je mag ook vroeger uit de houding komen). Hoofdingrediënt hier is ontspannen van spieren in de asana. Onze focus ligt in deze lessen op fascia (het bindweefsel). Door de verschillende poses verlengen we het bindweefsel in het lichaam en zorgen we zo voor meer souplesse. Yin yoga helpt letsels voorkomen en verbetert je gezondheid. Wie regelmatig oefent zal meer rust vinden en zal moeilijke situaties makkelijker het hoofd kunnen bieden. Deze vorm van yoga is voor iedereen toegankelijk en bijzonder ontspannend.

Zin gekregen om het eens uit te proberen?