De praktijk binnen De Schreef werkt steeds volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Je kan beroep doen op de diensten van onze kinesitherapeut na doorverwijzing van je arts of op eigen initiatief voor een beweegconsult in functie van diagnosestelling en therapiebepaling.

Ons aanbod

 • Algemene Kinesitherapie

  Orthopedische revalidatie, post-operatief, na blessures, breuken, met prothese, etc.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisatie van kinesitherapie. Het is een behandeling om de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding-en bewegingen te verbeteren. Een manueel therapeut kan je ook consulteren bij nekklachten of lage rugpijn. De behandeling bestaat vooral uit mobilisatie en manipulatie van gewrichten. Deze therapie richt zich op zowel acute als chronische klachten van het bewegingsapparaat.

 • Algemene Conditie

  Een oefenprogramma om de conditie en spierkracht op eigen tempo terug op te bouwen.

 • Rugschool & stabilisatietraining

  Een individuele aanpak om door middel van een oefenprogramma de buik-en rugspieren op een correcte manier te verstevigen.

Praktisch

De praktijk werkt geconventioneerd, dit betekent dat wij de officiële RIZIV-tarieven volgen. De betaling van het honorarium gebeurt bij de laatste behandeling van de voorgeschreven reeks of na een afgesproken aantal beurten. Wij ontvangen de betaling bij voorkeur met Bancontact of contant.

Maak een afspraak bij Tim op het nummer 0479 20 64 29.

De tarieven

Wat breng je mee om in orde te zijn voor de terugbetaling van uw mutualiteit?

– een geldig voorschrift van de arts (max. 2 maanden oud)
– er moet een klever van de mutualiteit op het voorschrift plakken

Openingsuren

Alle behandelingen gebeuren volgens afspraak en dit kan van maandag t.e.m. vrijdag van 9 – 21.30 uur. De praktijk blijft open tijdens de vakanties maar niet op feestdagen.

Onze therapeut

Tim De Hauwere, kinesitherapeut, manueel therapeut en sportbeest. Afgestudeerd in 2000 aan Artevelde Hogeschool, meteen verder gestudeerd tot manueel therapeut; tevens tabakoloog van opleiding. Tal van navormingen zoals rug- en nekscholing, bewegingsdeskundige bij obesitas en (pre)diabetes, beweegconsulent,…

Hij is gespecialiseerd in uitgebreide diagnostiek, actieve revalidatie in functie van je dagelijkse leven en sport.

Rug- en nekscholing volgens de nieuwste principes. Snel en doelgericht tot de kern van het beweegprobleem komen en dan efficiënt en wetenschappelijk onderbouwd de behandeling toepassen.

Werken in een sportgerichte omgeving stimuleert me nog meer om de preventie hand in hand te laten gaan met revalidatie, net dat is dé grote meerwaarde in De Schreef!

Sportkinesist Aalst

Rugklachten, nekklachten, revalidatie na een ongeval, het zijn veelvoorkomende fenomenen die een goede behandeling en opvolging vereisen. Heb je nood aan een goede begeleiding in de omgeving van Aalst? Sportkinesist Tim De Hauwere helpt je van je probleem af.

Sportrevalidatie en kinesitherapie na blessure in Aalst.

Tim De Hauwere is een echt sportbeest en daarom de geknipte persoon om je te begeleiden bij je revalidatie. Hij is niet alleen een uitstekend kinesitherapeut maar specialiseert zich ook in manuele therapie. Aan elke behandeling gaat een uitgebreide diagnose vooraf. Snel en doelgericht werken en op een wetenschappelijk onderbouwde manier het probleem oplossen, dat is waar Tim voor gaat en staat. 

Onze sportkinesist Tim De Hauwere is zowel gespecialiseerd in het behandelen van sportletsels als in de preventie ervan. Een sportspecifieke aanpak kan ook een meerwaarde bieden in de laatste fase van revalidatie. Door een combinatie van oefentherapie met standaardelementen uit jouw sportdiscipline en persoonlijk trainingsadvies helpen we je om jouw sport te hervatten. De Schreef wil meer bieden dan alleen haar uitgebreide sportfaciliteiten in Aalst. Sportkinesist, persoonlijke training en functioneel trainen behoren vanaf nu ook tot het aanbod.

Kine na blessure in Aalst

Ben je geblesseerd en op zoek naar een betrouwbare partner voor je revalidatie in Aalst? Sportkinesist Tim De Hauwere geeft jou een antwoord op al je vragen. Ontdek op onze website het weekschema en de verschillende soorten activiteiten die je kan volgen bij De Schreef: spinning, eGym, squash, fitness, badminton, zumba, yoga, pilates, BBB, HIIT-circuit, fight club, battle en personal trainingMaak een afspraak of kom naar De Schreef.