Badminton: Serve it, smash it, like it.

Badminton is hot. Heb jij kracht, snelheid en een goede hand-oog-coördinatie? Kom naar de Schreef in Aalst en probeer het uit!

De Schreef beschikt over 3 professionele badmintonterreinen.

Vanuit de gezellige bar kan je het badmintonspel van anderen uitstekend volgen of met een drankje heerlijk uitpuffen na een pittige partij badminton.

Badminton, een Olympische sport

Badminton is een Olympische sport die wordt gespeeld met een racket en een shuttle, die gemaakt is van nylon of veren. Deze shuttles worden heer en weer geslagen met de rackets. In een mannenwedstrijd en vrouwenwedstrijd wordt er telkens naar 21 punten en 2 gewonnen sets gespeeld. Een badmintonwedstrijd van drie sets duurt gemiddeld 45 minuten, perfect als pauze bijvoorbeeld!

Bij badminton valt de slagtechniek onder te verdelen in 2 categorieën: de rotatieslag en de extensieslag. Bij de rotatieslag roteer je de onderarm en blijft de pols in theorie volledig gestrekt. Bij de extensieslag wordt geen rotatie gebruikt, maar duw je de shuttle als het ware over het net.

Toon je badminton skills bij De Schreef!

Kom je naar de Schreef in Aalst? Badminton kan er gespeeld worden op één van onze drie professionele badmintonterreinen. Doordat deze sport binnen wordt beoefend heb je geen hinder van wind en andere weersomstandigheden. Badminton is op dit moment hot. Het is ideaal voor kracht, snelheid en een goede hand-oog-coördinatie. Kom het zelf ontdekken in de Schreef, misschien is badminton wel een sport die op jouw lichaam geschreven is. Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje of kom eens langs en we helpen je graag verder.