Contacteer ons

Badminton

Badminton

Serve it, smash it, like it

Badminton Aalst: bij De Schreef!

Fitnesscentrum De Schreef biedt een kwalitatief kader voor badminton voor jeugd, recreatieve spelers en competitieve spelers. Zowel dames, heren, jongens en meisjes ongeacht hun leeftijd, kunnen op eigen niveau deze sport beoefenen in Aalst. Badminton in De Schreef: dat is spelen en amuseren op ieders niveau.

De Schreef beschikt over 3 professionele badmintonterreinen. Vanuit de gezellige bar kan je het badmintonspel van anderen uitstekend volgen of met een drankje heerlijk uitpuffen na een pittige partij badminton.

Badminton is hot. Heb jij kracht, snelheid en een goede hand-oog-coördinatie?

Kom naar De Schreef en probeer het uit!

Wil je graag actief zijn en sport je liever met een vriend(in) of collega? Kom langs bij De Schreef, pak je racket & shuttle en badmintonnen maar!

Badminton, een Olympische sport

Badminton is een Olympische sport die wordt gespeeld met een racket en een shuttle, die gemaakt is van nylon of veren. Deze shuttles worden heer en weer geslagen met de rackets. In een mannenwedstrijd en vrouwenwedstrijd wordt er telkens naar 21 punten en 2 gewonnen sets gespeeld. Een badmintonwedstrijd van drie sets duurt gemiddeld 45 minuten, perfect als pauze bijvoorbeeld!

Bij badminton valt de slagtechniek onder te verdelen in 2 categorieën: de rotatieslag en de extensieslag. Bij de rotatieslag roteer je de onderarm en blijft de pols in theorie volledig gestrekt. Bij de extensieslag wordt geen rotatie gebruikt, maar duw je de shuttle als het ware over het net.

Toon je badmintonskills bij De Schreef

Kom je naar De Schreef in Aalst? Badminton kan er gespeeld worden op één van onze drie professionele badmintonterreinen. Doordat deze sport binnen wordt beoefend heb je geen hinder van wind en andere weersomstandigheden. Badminton is op dit moment hot. Het is ideaal voor kracht, snelheid en een goede hand-oog-coördinatie. Kom het zelf ontdekken in De Schreef, misschien is badminton wel een sport die op jouw lichaam geschreven is.

Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje of kom eens langs en we helpen je graag verder.

Zin gekregen om het eens uit te proberen?