Badminton: Serve it, smash it, like it.

Badminton is hot. Heb jij kracht, snelheid en een goede hand-oog-coördinatie? Kom naar de Schreef in Aalst en probeer het uit!

De Schreef beschikt over 3 professionele badmintonterreinen.

Vanuit de gezellige bar kan je het badmintonspel van anderen uitstekend volgen of met een drankje heerlijk uitpuffen na een pittige partij badminton.

De Schreef biedt je alle mogelijkheden om echt alles uit badminton te halen wat erin zit. Zoals bijvoorbeeld verschillende toernooien doorheen het jaar. Hou de kalender in de gaten voor alle informatie.

Vanaf 16 september 2016 organiseren we elke vrijdagavond van 19.30-21 uur trainingen voor recreanten die hun tactiek en techniek willen verbeteren. Deze trainingen worden gegeven door Daan De Smedt en Vincent Van Poeke. Schrijf je in want de plaatsen zijn beperkt!

Verzeker jezelf van een leuk partijtje badminton en reserveer vooraf een baan.
Bel ons op 053 77 49 69!

BADMINTONTRAINING @ DE SCHREEF

  • Focus op techniek en tactiek
  • Elke vrijdag vanaf 8 januari t.e.m. 24 juni van 19u30 tot 21u
  • Inschrijven verplicht – plaatsen zijn beperkt!
  • Trainers: Daan De Smedt & Vincent Van Poeke

Meer info?   info@deschreef.be

Badminton Aalst: bij De Schreef!

Fitnesscentrum de Schreef biedt een kwalitatief kader voor badminton voor jeugd, recreatieve spelers en competitieve spelers. Zowel dames, heren, jongens en meisjes ongeacht hun leeftijd, kunnen op eigen niveau deze sport beoefenen in Aalst. Badminton in De Schreef: dat is spelen en amuseren op ieders niveau.

Badminton, een Olympische sport

Badminton is een Olympische sport die wordt gespeeld met een racket en een shuttle, die gemaakt is van nylon of veren. Deze shuttles worden heer en weer geslagen met de rackets. In een mannenwedstrijd en vrouwenwedstrijd wordt er telkens naar 21 punten en 2 gewonnen sets gespeeld. Een badmintonwedstrijd van drie sets duurt gemiddeld 45 minuten, perfect als pauze bijvoorbeeld!

Bij badminton valt de slagtechniek onder te verdelen in 2 categorieën: de rotatieslag en de extensieslag. Bij de rotatieslag roteer je de onderarm en blijft de pols in theorie volledig gestrekt. Bij de extensieslag wordt geen rotatie gebruikt, maar duw je de shuttle als het ware over het net.

Toon je badminton skills bij De Schreef!

Kom je naar de Schreef in Aalst? Badminton kan er gespeeld worden op één van onze drie professionele badmintonterreinen. Doordat deze sport binnen wordt beoefend heb je geen hinder van wind en andere weersomstandigheden. Badminton is op dit moment hot. Het is ideaal voor kracht, snelheid en een goede hand-oog-coördinatie. Kom het zelf ontdekken in de Schreef, misschien is badminton wel een sport die op jouw lichaam geschreven is. Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een mailtje of kom eens langs en we helpen je graag verder.